Lijstjes

3 Boeken over 3 vrouwen

10 april 2023

Ik weet niet wat het is, maar opeens valt het me op dat ik de laatste tijd wel erg veel boeken met 3 vrouwen in de hoofdrol lees. De genres zijn misschien wel heel verschillend, toch kom ik het steeds vaker tegen dat het vertelperspectief tussen 3 vrouwen met heel uiteenlopende karakters wisselt. Is dat een trend of is het gewoon toeval? Wat het ook mag zijn, ik zet in dit artikel 3 boeken over 3 vrouwen op een rijtje, ik heb ze allemaal recent gelezen. Misschien is het ook iets voor jou?

De Heks in Mij – Loes den Hollander

Na 14 jaar proberen is de 40-jarige Kaia eindelijk zwanger. Ze is dolgelukkig, net als haar partner Gijs en haar beste vriendin Jill. Wiesje, de ex-vrouw van Gijs, staat een stuk minder hard te popelen. Als Kaia’s leven niet veel later compleet verandert krijgt ze zowel van Jill als van Wiesje een hele andere kant te zien. Eén van deze drie vrouwen laat de heks in zichzelf compleet los, maar wie van hen is het? Is dat de getergde Kaia, alleenstaande moeder Jill of is het Wiesje, die Gijs nooit helemaal los heeft kunnen laten?

Lees de complete recensie over deze aangrijpende thriller.

Ook dat nog – Anya Niewierra en Merel Godelieve

Roos is een 52-jarige juriste die haar relatief nieuwe leven als gescheiden vrouw langzaam maar zeker opnieuw aan het opbouwen is. Dat wordt een stuk uitdagender als haar dochter Madelief (Maddy) op een dag met haar koffers op de stoep staat. Haar relatie met Ronald is voorbij en ze heeft tijdelijk onderdak nodig. De twee vrouwen belanden tegen wil en dank onder een dak en krijgen regelmatig ongevraagd advies van de activistische Oma Loes, de moeder van Roos. En dan komt daar opeens ook nog eens het hele coronagebeuren bij.

Lees de complete recensie van deze hilarische roman.

Moordende hitte – Sophie Wester

Het lijkt zo gezellig: een oer-Hollands hofje bewoond door mensen die elkaars vrienden zijn geworden en samen regelmatig feestjes organiseren. In dit boek van Sophie Wester (het pseudoniem van schrijversduo Sophie Fraza en Esther Ankoné) is die gezelligheid alleen ver te zoeken. Ja, er zijn vriendschappen en de feestjes en koffievisites zijn alom vertegenwoordigd, maar er zijn ook meer dan genoeg onderlinge irritaties. Wanneer de aantrekkelijke Katja met haar tienerdochter een huis aan het hofje betrekt en de temperatuur tropische hoogtes bereikt, verschijnen er steeds meer verwoestende scheuren in de onderlinge relaties.

Lees de complete recensie van deze beklemmende thriller met tropische temperaturen.

Bonusboeken

Je zou denken dat mijn opsomming met het bovenstaande lijstje wel klaar zou zijn, maar niets is minder waar. Ik heb namelijk net wat langer geleden nog twee boeken met 3 vrouwen in de hoofdrol gelezen:

Ze zijn alleen net wat ouder en ook net wat minder de moeite waard. Ken jij nog een ander boek waarin het vertelperspectief tussen 3 verschillende vrouwen wisselt? Let me know!  

    Plaats een reactie