Over mij

Bloedstollend spannende thrillers over de meest waanzinnige seriemoordenaars, historische romans die me terug in de tijd werpen, interessante verhalen over de Tweede Wereldoorlog, afgewisseld door een boeiende biografie of een fijne feelgood. Dat is mijn leesgedrag als ik dat in een notendop zou moeten proppen. Ik lees dus veel en wissel daarbij graag af. Maar als ik een absoluut favoriet genre aan zou moeten wijzen, dan zou ik voor de historische thrillers gaan.

Doe mij maar een flinke snuf dood en verderf

Verhalen die zowel geschiedenis als een flinke snuf dood en verderf bieden zijn over het algemeen een terugkerend thema in mijn boekenkasten. Oliver Pötzsch beheerst dit duistere genre tot in de uiterste puntjes.  

Verder ben ik ook dol op thrillerseries. Als er een nieuw boek uit de Helen Grace-serie van M.J. Arlidge, de Callanach en Turner-serie van Helen Fields of de Serie Q van Jussi Adler-Olsen verschijnt, ben ik er als de kippen bij. Maar voor een nieuwe historische roman van Simone van der Vlugt of een nieuw vervolg van de heerlijke whodonnits uit reeks De Moordclub (op donderdag) van Richard Osman mag je me ook midden in de nacht wakker maken. 

Algehele conclusie: ik lees eigenlijk bijna alles, en dat doe ik met heel veel plezier. Dat is dan ook de reden waarom ik met dit boekenblog ben begonnen. Ik vind het nu eenmaal heerlijk om mijn leesgenot van de digitale daken te schreeuwen.

Drie boeken tegelijk

Natuurlijk heb ik naast het lezen ook gewoon een baan, anders zou ik al die boeken niet kunnen kopen. Ik ben in het dagelijks leven een zelfstandig SEO specialist, dat houdt in dat ik me bezighoud met de vindbaarheid van websites. En ja, deze website is ondanks al zijn jeugdigheid ook best leuk vindbaar (ruim 800 organische bezoekers per maand), het zou gezien mijn werk een beetje gênant zijn als dat niet zo was.

Verder ben ik getrouwd met mijn jeugdliefde, samen hebben we een prachtige Chinese zoon van 11 jaar oud en een teckel. Zoonlief zit momenteel in een fase dat zelf lezen maar een saaie en moeizame bedoening is, maar hij laat zich nog wel regelmatig door me voorlezen uit kinderboeken. Vandaar dat er hier ook recensies van kinderboeken de revue passeren.

En wanneer ik de teckel uitlaat heb ik altijd een luisterboek van Storytel op mijn oren, daarom is het voor mij heel gewoon dat ik drie boeken tegelijk lees. Een boek dat ik zelf onder handen heb, een audioboek dat ik luister als ik wandel en een kinderboek dat ik aan mijn zoon aan het voorlezen ben. Zo’n boekengek ben ik nu eenmaal.

Heb je een boekentip voor me of wil je gewoon de groeten doen? Neem dan gerust contact met me op!