Over mij

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: ik ben dol op lezen. Sterker nog, als ik geen boek op mijn salontafel, bureau of nachtkastje heb liggen (doorgaans verhuist het gedurende de dag met me mee), dan ben ik uit mijn hum.

Dan ga ik voor een van boekenkasten staan kijken of ik zin heb om een boek opnieuw te lezen of ren ik in allerijl naar de bibliotheek of (tweedehands)boekenwinkel. Dat komt alleen maar zelden voor, ik heb altijd een stapel boeken liggen die ik op korte termijn wil lezen. Als er nog maar één boek op die stapel ligt, is dat voor mij een trigger om voor nieuw leesvoer te zorgen.

Nu ik dit opschrijf besef ik me dat ik een heroïneverslaafde lijk, gelukkig is mijn leesverslaving een stuk minder ernstig.

Heb ik dan geen leven naast het lezen? Zeker wel. Ik ben getrouwd met mijn jeugdliefde, samen hebben we een prachtige zoon van ELF jaar oud en een gezellige teckel. Gelukkig houden we allemaal van lezen (zelfs de teckel, want die kruipt vaak op mijn schoot zodra ik een boek opensla).

Mijn website heet Loortjeleest.nl, maar eigenlijk heet ik gewoon Liselore. Loortje is het koosnaampje dat mijn vader vaak gebruikt.

In het dagelijks leven werk iK als zelfstandig SEO specialist. Dat klinkt heel ingewikkeld, in de praktijk houdt dit voornamelijk in dat ik er met adviezen, grafiekjes, statistieken en specifieke teksten voor zorg dat de websites van bedrijven hoger in de Google zoekresultaten komen te staan.

En nee, het is niet mijn doel om met deze website goede SEO resultaten te halen en heel veel geld te verdienen. Ik deel gewoon heel graag mijn enthousiasme over boeken en vind het leuk als ik andere gelijkgestemden vind.

Ik lees graag thrillers en romans, vooral als ze een culturele of historische invalshoek hebben. Dit zijn een paar van mijn favoriete boeken:

  • The Hundred Secret Senses (Amy Tan)
  • The Source (James A. Michener)
  • De Veleda-voorspelling (Chris Houtman)
  • Rode Sneeuw in December (Simone van der Vlugt)
  • Het Lelietheater (Lulu Wang)

Heb je een boekentip voor me of wil je gewoon de groeten doen? Neem dan gerust contact met me op!