Boekrecensies

De Gevangene – B.A. Paris

12 april 2023
De Gevangene – B.A. Paris

Amelie wordt wakker in een pikdonkere kamer. Op de tast voelt ze dat de deur op slot is en dat het raam is dichtgetimmerd. Ze is ontvoerd. Terwijl ze haar ruimte blindelings verkent en bekijkt of er opties zijn om te ontsnappen, hoort ze haar man Ned vanuit een andere ruimte schreeuwen. Ook hij is ontvoerd, maar dit lijkt Amelie helemaal niet te verbazen. Met flashbacks vanuit het verleden wordt langzaam maar zeker duidelijk wat er aan deze ontvoering vooraf ging en waarom Amelie haar stinkende best moet doen om aan haar ontvoerders te ontkomen.

Van de goot naar een rijke erfgenaam

De moeder van Amelie is tijdens de bevalling van haar jongere broertje overleden. Ook de baby overleefde dit niet. Amelie groeit onder bezielende begeleiding van haar vader op, maar dan wordt hij ernstig ziek. Hij overlijdt als Amelie achttien jaar oud is.

Ze is volledig alleen op de wereld en heeft geen cent te makken. Op hoop van zegen vertrekt ze naar Londen, ze heeft bedacht dat ze daar het beste een baan kan zoeken en vervolgens kan sparen voor een rechtenstudie.

Dat loopt alleen heel anders. Na wat tegenvallers belandt ze letterlijk op straat, totdat de glamoureuze Caroline haar uit de goot haalt. Amelie mag als huishoudster bij Caroline inwonen en komt zo in contact met de nog chiquere Justine en Lena. Deze twee dames werken bij het tijdschrift Exclusives. Wanneer Amelie met hen naar een feest van Exclusives mag, komt ze daar de eigenaar van het blad tegen: de schatrijke erfgenaam Ned Hawthorpe.

Las Vegas

Caroline gaat met haar nieuwe vriend samenwonen en Amelie wil voorkomen dat ze hen als een derde wiel aan de wagen in de weg gaat zitten. Gelukkig kan ze via Justine en Lena als assistent van Ned Hawthrope aan de slag.

Amelie is erg onder de indruk van haar gedistingeerde baas en hoeft dan ook niet lang na te denken als hij haar vraagt om met hem in zijn privévliegtuig naar Las Vegas te vliegen omdat hij daar een beroemdheid kan interviewen.

Het leven lijkt Amelie van alle kanten toe te lachen, totdat ze in Las Vegas een vreselijk verkeerde beslissing neemt. Vanaf dat moment gaat dat luxeleventje erg snel bergafwaarts en eindigt ze in een inktzwarte kamer terwijl diezelfde Ned Hawthorpe vanaf de andere kant van de muur naar haar schreeuwt dat ze een rotwijf is.

Gekunsteld en vergezocht

Het deel waarin Amelie werd vastgehouden vond ik erg boeiend en spannend. Je blijft als lezer aan het verhaal gekluisterd omdat je dolgraag wil weten hoe het komt dat Amelie en Ned elkaar niet uit kunnen staan, waarom ze zijn ontvoerd en hoe dat af gaat lopen.

Maar als de ontvoering eenmaal achter de rug is, blijf je achter met de vraag waarom Amelie samen met Ned werd ontvoerd. B.A. Paris vond het nodig om het antwoord daarop heel uitgebreid over een tergend traag laatste deel uit te smeren. Om uiteindelijk met een conclusie te komen die niet alleen erg gekunsteld overkwam, maar ook nog eens vreselijk vergezocht was.

Ik had meer van deze bestseller auteur verwacht.

    Plaats een reactie