Leesplezier

Een date met M.J. Arlidge

2 december 2023

Klotsende oksels. Ik had de uitdrukking vaak genoeg gehoord en voorheen minstens net zo veel keer gebruikt als ik wilde aangeven dat het zweet me door hitte of stress was uitgebroken. Maar wat die klotsende oksels nu eigenlijk echt inhouden ondervond ik toen ik afgelopen dinsdagavond mijn auto door de nauwe straatjes van het centrum van Utrecht manoeuvreerde. Door de files was ik al veel later dan gehoopt en mijn navigatie was niet heel duidelijk, waardoor ik zomaar mijn ontmoeting met niemand minder M.J. Arlidge zou kunnen missen. Ondanks de kou drong het zweet in mijn shirt en vervloekte ik de dikke wollen poncho die ik daarover had aangetrokken.

De gesloten deur en een bloemrijke vloek

Uiteindelijk rende ik buiten adem een half uur later dan gepland naar de Oudegracht. Het was inmiddels bijna acht uur en het zogenaamde ´Best of Thrillers event´ in Boekhandel Broese was om half acht begonnen. Van frustratie ontsnapte een bloemrijke vloek uit mijn mond toen de deur van de winkel op slot bleek te zijn en er in geen velden of wegen iemand te bekennen was die me binnen kon laten.

Na wat wanhopig gebonk op de glazen deur verscheen er gelukkig wel een dame op de eerste verdieping zodat ik alsnog naar binnen kon. Het bleek dat ik alleen de presentatie van het nieuwste boek van Floris Kleijne gemist had (Kleinste Kwaad) en daar kon ik prima mee leven. Ik had voorheen namelijk nog nooit van deze thrillerauteur gehoord, maar heb me inmiddels wel voorgenomen om zijn eerdere boek Klaverblad te gaan lezen.

Het feit dat hij voor dit evenement was uitgenodigd is immers behoorlijk veelbelovend.

Nathalie Pagie

Nog uithijgend (en opdrogend) kon ik wel het hele interview met Nathalie Pagie meepakken. Ik heb twee van haar boeken gelezen, Paradijsvogels en Camping Oosthoek, en vond het erg leuk om het gezicht achter deze verhalen te zien.

Nathalie vertelde dat er in 2023 voor het eerst in dertien jaar geen boek van haar uitkomt, en dat is vooral te wijten aan haar studie scenario schrijven. Ze was gewoonweg druk met deze nieuwe spannende richting en had daardoor minder tijd om te schrijven. In 2024 komt er wel weer een nieuw boek van haar uit en net als het geval was bij Camping Oosthoek, speelt ook dit verhaal zich weer in Nederland af. In de provincie Zeeland om precies te zijn.

Aangezien ik van Camping Oosthoek heb genoten – eerlijk gezegd meer dan van Paradijsvogels – kijk ik er alvast reikhalzend naar uit.

Goed nieuws van M.J. Arlidge

Tenslotte was het dan toch echt tijd voor het hoogtepunt van de avond: het interview met Matthew Arlidge. Hij is met afstand mijn favoriete thrillerauteur en ik ben groot fan van zijn Helen Grace-serie, hij was de reden waarom ik op een drukke dinsdagavond helemaal vanuit mijn woonplaats Tilburg naar het centrum van Utrecht ben gereden. En Matthew had ook nog eens heel goed nieuws.

In principe was hij daar voor de promotie van zijn recente standalone ‘Oog om oog’, maar uiteraard zat de zaal vol met lezers die zaten te popelen om te horen of er ook weer in nieuw deel over Helen Grace zou gaan verschijnen. Er steeg dan ook opgewonden gemompel op toen Matthew vertelde dat er in de zomer van 2024 een nieuw boek over haar zal verschijnen. En dat er vrij snel daarna nog een nieuw deel ter perse zal gaan. Maar dat was niet alles, hij deelde ook enthousiast mee dat er een televisieserie over Helen Grace aan zit te komen. Het ziet er dus naar uit dat mijn Helen Grace-verslaving weer fijn in stand zal worden gehouden.

Uiteraard heb ik ook een boek door Matthew Arlidge laten signeren. Daarbij bleek dat hij niet alleen een heel getalenteerd schrijver is, maar dat hij ook nog eens een hele vriendelijk man is die de tijd neemt voor zijn lezers.

Ik reed uiteindelijk moe en voldaan weer naar huis, de boeken die door Matthew Arlidge en Nathalie Pagie zijn gesigneerd hebben een ereplaatsje in mijn kast gekregen.  

 • Beantwoord
  Floris Kleijne
  4 december 2023 at 21:31

  Hi Liselore, blij dat je nu wél van mij hebt gehoord 😀 Je was volgens niet de enige die vooral voor de ‘hoofdact’ was gekomen 0:-) Leuk dat je nu voornemens bent om in ‘Klaverblad’ te duiken; uiteraard hoop ik dat het eerste avontuur van Zorah & Roelant naar meer smaakt, en dat ik je in het voorjaar terugzie in een van de boekhandels die ik ga aandoen met de ‘Kleinste kwaad’-boektour. Leuk dat je er was!

  • Beantwoord
   Liselore
   5 december 2023 at 10:05

   Wat ontzettend leuk om van je te horen Floris! Klaverblad is zojuist met stip op mijn wensenlijstje gestegen 😉

Plaats een reactie