Lijstjes

Alle zomerthrillers van Suzanne Vermeer (op volgorde)

5 juli 2022
Alle zomerthrillers van Suzanne Vermeer

Of nu op vakantie gaat of gewoon thuis blijft, een zomer is niet compleet zonder de nieuwste zomerthriller van Suzanne Vermeer. Deze typische vrouwenthrillers hebben altijd een zonnige setting en zijn op een laagdrempelige manier lekker spannend.

Je hoeft er dus niet te veel bij na te denken en dat is ideaal als je in een hangmat in je tuin hangt en ieder moment in kan dutten. Of ergens op een tropisch warme bestemming vanaf een ligbedje aan het zwembad ook nog een oogje op je kinderen wilt houden.

Alle zomerthrillers van Suzanne Vermeer op een rijtje

Eén probleem is er alleen wel: die heerlijke boeken lezen zo fijn weg dat ze in een mum van tijd uit zijn. Daarom zet ik alle zomerthrillers van Suzanne Vermeer hier op volgorde voor je op een rijtje. Zo kun je voor jouw aankomende vakantie een mooi voorraadje inslaan!

 1. All-inclusive (2006)
  Een droomvakantie eindigt in een nachtmerrie…
 2. De Vlucht (2007)
  Een jonge vrouw ontdekt de duistere zijde van een vakantie-eiland.
 3. Zomertijd (2008)
  Een jong en ambitieus echtpaar laat hun dochter voor een week naar een zomerkamp gaan. Dan komt het bericht dat ze is verdwenen.
 4. Cruise (2009)
  Wanneer Heleen met haar man een romantische cruise maakt, kan ze haar geluk niet op. Tot haar man verdwijnt…
 5. De Suite (2010)
  Joyce runt een succesvol hotel op Tenerife, totdat ze in een kamer van haar hotel wakker wordt en zich niets kan herinneren van de avond ervoor…
 6. Bella Italia (2011)
  Wat een vakantieparadijs op aarde had moeten zijn, verandert in een hel als de zoon van een Nederlands echtpaar op de camping verdwijnt.
 7. Bon Bini Beach (2012)
  Twee Nederlandse studentes vieren uitbundig vakantie op de Antillen. Totdat een van hen verdwijnt…
 8. Route du Soleil (2013)
  Onderweg naar een camping in Zuid Frankrijk nemen de vriendinnen Marit en Fiona een lifter mee. Dit heeft dramatische gevolgen…
 9. Goudkust (2014)
  Fleur staat op het punt om in Kroatië met haar grote liefde te trouwen, maar dan wordt ze ontvoerd…
 10. Costa del Sol (2015)
  Wat begint als een reis om een triest verleden af te sluiten, eindigt in een gevecht op leven en dood.
 11. Hittegolf (2016)
  Aan de voet van een klif in de Algarve wordt het lichaam van een jonge vrouw gevonden. Is er een verband met de verdwijning van een andere jonge vrouw, zeven jaar geleden?
 12. Het Paradijs (2017)
  Wanneer haar zoon tijdens zijn vakantie verdwijnt, gaat Liza op onderzoek uit. Haar zoektocht leidt naar het Griekse eiland Kefalonia.
 13. Super de Luxe (2018)
  De Nederlandse vlogster Emma wordt door vrienden uitgenodigd in het mondaine Monaco. Daar raakt ze verzeild in een schimmig spel met dodelijke gevolgen…
 14. Het Strandhuis (2019)
  Drie vrouwen in drie verschillende landen – één stalker
 15. Lentevuur (2020)
  Een aanrijding tijdens een vakantie in Tsjechië zet Julia’s leven op zijn kop. Was het een ongeluk of is er meer aan de hand?
 16. Souvenir (2020)
  Tijdens hun vakantie in Umbrië verdwijnt Nienkes moeder in het niets. Ze laat een mysterieus medaillon achter.
 17. Zomeravond (2021)
  Twaalf jaar geleden werd Laurens zusje vermoord. Nu moet ze bewijzen dat de man die hiervoor veroordeeld werd onschuldig is.
 18. Roadtrip (2022)
  Wanneer Paula’s man tijdens hun rondreis door Amerika verdwijnt, slaat hun droomvakantie om in een nachtmerrie.
 19. Strandfeest (2023)
  Als Hannah met haar twee kinderen op een prachtig resort in Macedonië verblijft, wordt al snel duidelijk dat er tijdens de strandfeesten van dat resort meer gebeurt dan de bedoeling is.

De zomerse kortere verhalen van Suzanne Vermeer

Er zijn ook nog aardig wat kortere verhalen en novelles. De kortere verhalen hebben vaak amper 40 pagina’s, de novelles zijn wat langer en hebben gemiddeld 150 pagina’s. Als je ze allemaal samenvoegt heb je toch nog aardig wat zomers leesvoer te pakken!

 1. De Bestemming (2011)
  Madonna – 14 pagina’s
  De Scheiding – 42 pagina’s
  Vakantiegeld – 35 pagina’s
  Een vluchtig gebaar – 19 pagina’s
 2. De eilanden (2019) – 120 pagina’s
  Zeven eilanden, zeven vrouwen, zeven geheimen.
 3. Zuidenwind (2019) – 112 pagina’s
  De 21 jarige Iris gaat met haar moeder op vakantie naar Bergen aan Zee. Een ontmoeting met een mysterieuze jongeman zet haar leven op zijn kop.
 4. Waterland (2020) – 176 pagina’s
  Ze dacht dat ze het verleden voorgoed achter zich had gelaten. Nu moet ze terugkeren naar waar het allemaal begon.
 5. Dwaalspoor (2021) – 192 pagina’s
  Wanneer haar man om het leven komt tijdens de zomervakantie, denkt de politie aan een tragisch ongeval. Maar Silvia weet dat dat niet waar is…
 6. Koraalrif (2022) – 192 pagina’s
  Zeven jaar geleden kwam Lucy op verdachte wijze om het leven. De zoektocht naar de waarheid brengt Paula naar Mexico.

Wat een productieve schrijfster!

Het is overduidelijk een bezige dame, die Suzanne Vermeer. Zeker als je beseft dat er behalve die jaarlijkse zomerthrillers en kortere verhalen ook ieder jaar een winterthriller en kortere winterse verhalen van haar verschijnen. Er is zelfs een speciaal lenteboek (Lentevuur)!

De werkelijkheid is dat het lange tijd helemaal niet om een dame ging. Tot 2011 was Suzanne Vermeer namelijk een pseudoniem van Paul Goeken. Na zijn dood heeft iemand het stokje overgenomen en is onder dit pseudoniem blijven schrijven. Maar wie dat is, is een groot geheim. Het zou dus kunnen dat het dit keer dus wel om een vrouwelijke schrijfster gaat.

Alhoewel… het zou mij niet verbazen als er – gezien het tempo- inmiddels meerdere schrijvers achter het pseudoniem Suzanne Vermeer schuilgaan.

  Plaats een reactie