Leesplezier

Ongestoord lezen met Loop Earplugs

14 november 2022
Ongestoord lezen met Loop Earplugs

Het valt lang niet altijd mee om een rustig moment te vinden om lekker te kunnen lezen, zeker niet als je ook een gezin hebt. Ik ben zelf zo’n type dat zich door ieder geluid af laat leiden en er na een kwartier achter komt dat dezelfde alinea al twaalf keer is gelezen omdat er teveel rumoer is. Gelukkig heb ik nu een ideale oplossing gevonden!

Een harde bonk uit de kinderkamer

Je kent het vast wel: het is zaterdagmiddag en alle huishoudelijke klusjes zijn gedaan. Je kinderen zijn zoet aan het spelen en je maakt het jezelf gemakkelijk met een kop thee en een nieuw boek. Je hebt alleen de eerste bladzijde nog niet omgeslagen of je hoort een harde bonk uit de kinderkamer komen.

Probeer dan nog maar eens rustig te lezen, terwijl je jezelf dwingt om je niet continu af te vragen wat er net is gevallen. En hoeveel rotzooi je strakjes op zal moeten ruimen.

Mijn zoon heeft er een handje van om als een haperende plaat urenlang hetzelfde deuntje te neuriën terwijl hij met zijn Lego bezig is. Hartstikke gezellig hoor, maar na het tiende couplet van ‘Baby Shark’ krijg ik moordneigingen en dat is ook niet echt bevorderlijk voor mijn leesplezier.

Hooggevoelig

Soms zou ik willen dat ik mijn oren uit kon zetten, vooral als ik in mijn achtertuin met een boek in mijn favoriete stoel in de zon ga zitten en de buurkinderen vijf minuten later slaande ruzie krijgen. Of als ik aan het zwembad geen zin heb om ieder woord van het gezin twee ligstoelen verder te volgen.

Ik ben hooggevoelig en dat heeft best wel wat voordelen. Zo kan ik me ontzettend inleven in de personagers van de verhalen die ik lees. Maar ja, ik word dus ook razendsnel afgeleid door ieder geluidje en dat is op zijn zachtst gezegd behoorlijk ergerlijk.

Ik was dan ook in de zevende hemel toen ik afgelopen zomer ‘Loop Earplugs’ ontdekte, hiermee kan ik me namelijk afsluiten voor de gebruikelijke irritante geluiden in en om mijn huis.

Stijlvolle oordopjes

Nu slaap ik al jaren met herriestoppers, want je hebt natuurlijk al wel geraden dat het ook niet meevalt om lekker in slaap te vallen wanneer iets als het getik van een klok of wekker al keihard klinkt. Maar het is helemaal niet prettig om die dingen overdag te gebruiken omdat het dan net lijkt alsof je onder water zit. Je hoort dan namelijk helemaal niets meer, ook geen deurbel of een kind dat even hulp nodig heeft.

Daarom heb ik voor de Loop Earplugs gekozen die geluid filteren, de Loop Experience. Die zijn speciaal voor mensen die gevoelig zijn voor geluid, ze halen 18 decibel weg en dat is precies wat ik nodig had. Ik ben dan namelijk niet helemaal afgesloten van alles en iedereen, maar het is toch stil genoeg om me op mijn boek te kunnen focussen.

Een ander voordeel is dat deze Loop oordopjes er heel stijlvol uitzien. Ze zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar, ik heb zelf de zilveren versie gekocht. Dat past namelijk leuk omdat ik altijd zilveren oorbellen draag.

Overal en altijd

Nu is het dus zo dat ik afgelopen zomer gewoon met die Loop Earplugs in mijn oren aan het zwembad heb gelegen en in alle rust meerdere boeken heb kunnen verslinden. Laat die kinderen maar krijsen terwijl ze van de glijbaan gaan, ik heb er geen last van. En het maakt niet meer uit als de buurman met een klopboormachine aan de gang gaat, ik lees gewoon door.

In de tuin geniet ik alleen nog maar van de zon en niet van de druk bezochte barbecue van de achterburen. En zoonlief kan voortaan de hele middag Baby Shark zingen zonder dat zijn moeder volledig over de flos gaat. Ik hoor hem namelijk alleen maar als hij me echt roept.

Vooruit, hij moet voortaan wel iets harder roepen. Een kniesoor die daarop let.

P.S.: Dit artikel is uit eigen enthousiasme geschreven en is dan ook niet gesponsord.

    Plaats een reactie